Je hebt een prachtig kleurtje gevonden voor op je nagels en meent dat ene zomerkleurtje wel even snel op je nagels gekliedert te hebben. Helaas ging dat niet helemaal zoals gepland en zit zelf je hond onder de nagellak. Vandaag staan er dus wat handige nagellaktips op Fashupstyle waarvan ik denk dat iedereen ze moet kennen voordat je je nagels lakt. Kijk je mee?

1. Voorbereiding! Duw die nagelriemen naar achter en verzorg ze alsof het je favoriete barbie’s waren zoveel jaar geleden. Verwen je handen sowieso met lekkere cremes, nagelriemolie en andere lekkere dingen zodat je handen krijgt die aanvoelen als babyhuid. Geef je nagels ook een goede vijlbeurt, dan chipt je nagellak ook minder snel. Geloof me, je nagels kunnen nog zo mooi gelakt zijn, maar met schrale handen en kapotte nagelriemen schiet je alsnog niet veel op. Zorg dat al je gereedschap klaar staat.

2. Lak eerst de linkerkant van je nagels, dan de rechterkant en daarna het midden. Je krijgt op die manier minder snel nagellak op de zijkant van je vinger.

3. Gebruik altijd base en topcoat. Mischien klinkt dit voor sommige mensen als een ‘dâhh..’ maar andere zien mischien niet het nut in van deze geweldige middeltjes. Je krijgt minder/geen verkleuringen en je krijgt je nagellak er een stuk makkelijker af.

f12

 

 

4. Lak niet je nagelriemen mee. Ten eerste ziet dit niet mooi uit maar het is ook slecht voor je nagelriemen want je droogt ze enorm uit. Ook heb ik geleerd toen ik mijn nagels liet lakken bij KOH, dat je je nagels moet laten ademen en dus een klein stukje voor je nagelriemen moet ‘stoppen’, heel erg belangrijk dus!

5. Lak niet meteen te dikke lagen, als je nagellak na een dun laagje niet dikt kun je nog altijd een tweede of eventueel derde laagje aanbrengen. Als een dikke laag op je nagel smeert gaat je nagellak sneller chippen.

6. Mischien wel de handigste tip: zorg dat je alle dingen die je moest doen gedaan hebt. Dus even warmere kleren aantrekken, een toiletbezoek of iets anders waarmee je je vers gelakte nagels mee zou kunnen verpesten kun je het allerbeste doen voordat je gaat lakken!

Wat jouw ultieme nagellaktip?

Love,
Jill

Share: