Al lezende zul je merken wat voor een onverwachte wending dit blogpostje maakt, aangezien ik deze blogpost toch begon met een ietwat oppervlakkige doelstelling genaamd ‘over mijn liefde voor lipstick’. Ik vond het resultaat van het uitschrijven van mijn hersenspinsels toch wel leuk genoeg om te delen dus bij deze. Enjoy!

Foundation, concealer, bronzer en blush zijn dingen die ik iedere morgen met plezier op mijn gezicht pleur. Toch kan ik je vertellen dat het aller- allerleukste om mee te kliederen lippenstift is voor mij, hoe simpel het ook mag zijn. Hoewel ik mijn ogenleden graag van een kleurtje voorzie vind ik mijn gezicht pas echt af met een kleurtje op mijn lippen. Als ik eerlijk ben zou ik ook zonder oogschaduw een make-uplook stiekem nog best wel compleet kunnen vinden eigenlijk. Dat neemt of course niet weg dat ik ook oogschaduw enorm leuk vind.

Na in groep 8, alweer 5 jaar geleden, jeetjemina, transparente lipgloss helemaal ontdekte begon ik ongeveer drie jaar geleden met rode lipstick. Als we die puberlipjes verfden, dan deden we het ook goed. Ik was destijds totaal niet bang om een beetje af te steken van de only spinnenpootwimpers cultuur zoals ik het althans vroeger noemde,  en liep dan ook al te graag met mijn glittersweater, appeltjesgroene broek en natuurlijk rode lipstick door de stad. My god, het klinkt nog fouter wanneer ik het opschrijf.

Evengoed, de supershiny kwalitatieve *kuch* rode lipstick is vervangen voor heel wat andere tintjes en vooral meer kwalitatieve (en daarmee ook portemonnee leegtrekkende) exemplaren. Ik ben gek op ‘my lips but better’-tintjes maar ook voor paarse lipstick of zoiets als Relentlessly Red kun je me wakker maken. Het juiste tintje kan je gezicht net wat leuker

Het rare is dat ondanks het feit dat oogschaduw het make-upproduct is waar je het meest creatief mee kunt zijn, en dus hetgeen is dat het meest logisch is voor mij om het leukste te vinden, lippenstift toch op nummer 1 komt bij mij. Eindeloze kleurkeuzes, finishes, veel meer technieken die je kunt gebruiken, enzovoorts. De kern van deze blogpost, waarom mijn make-upliefde nou vooral bij lippenstift ligt blijkt moeilijker te omschrijven  dan ik dacht, na lang denken typ ik dit:

“Misschien dat in het dagelijks leven felle lippen over het algemeen wat meer worden gewaardeerd dan aandachttrekkende oogleden. Op mijn lippen heb ik technisch gezien, als ik naar de rest van wereld zou luisteren, meer keuze op creatief gebied (het wordt minder snel gek gevonden) dan op mijn oogleden, felgekleurde lippen wordt je nou eenmaal niet zo gek op aangekeken. Gifgroene oogschaduw? Society vraagt liever om een aardetintje. Felroze lippen? Mwah, die kunnen nog wel door. Onbewust zou dus mijn voorkeur voor lippenstift te maken hebben met wat anderen vinden. Stoort me dat? Stiekem wel.”

Ik had nooit gedacht dat het onderwerp lippenstift gepaard zou kunnen gaan met een ietwat diepzinnige blogpost en ik vind het dan ook stiekem best grappig denk ik. Het is geen big deal, ik besef me heel goed dat er vele ernstigere dingen zijn in de wereld. Het is enkel iets dat in me opkwam en het enigste feit waar ik me aan stoor is dat er geluisterd wordt naar die ‘sociale maatstaven’ en dat staat dus compleet los van lippenstift, voor het geval dat je afvroeg op wat voor een zeikblog je nu beland was.

Dat ik me dus licht stoor ligt misschien ook aan het feit dat ik in die welbekende periode zit waarin ik tegen alles wil aanschoppen dat normaal gevonden wordt, eerlijk is eerlijk. Al met al denk ik dat ik na deze filosofische verwondering toch eens even mijn aardetintjes aan de kant leg en eens de looks die ik in het weekend maak voor op Fashupstyle, de ietwat extremere, ’s morgens aanbreng voordat ik naar school ga. Puur om me even af te zetten, héérlijk.

Heb jij een favoriet make-up product?

Love,

Jill

 

Share: