Verder op pad! Na een paar uurtjes slaap bezochten we woensdagmorgen de Stasi-gevangenis, waar ik me absoluut niet geroepen voelde om foto’s te maken. De hele gevangenis liet een grote indruk op mij achter omdat er nog niet eens zo zeer fysiek geweld werd gebruikt maar geweld om je mentaal volledig mee te breken. Wat daar gebeurde kon ik plat gezegd met mijn hoofd niet bij.

Ik was haast misselijk toen ik uit de gevangenis kwam en dacht alleen aan waar alle mensen daar en alle families waarvan zij deel uit maakten doorheen moeten zijn gegaan. Echter denk ik dat het wel belangrijk om onze ogen niet te sluiten voor de geschiedenis – want ‘dit nooit meer’.

Enfin, we gingen daarna even lunchen halen om die vervolgens een straatje verderop in het zonnetje op de trap lekker op te eten. Daarna hadden wij vrije tijd en besloten Sanne en ik wederom naar Kreuzberg te reizen voor wel een hèle gave hotspot.

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Processed with VSCO with g3 preset

 

Processed with VSCO with g3 preset

 

We bezochten das Badeschiff! Het is letterlijk een zwembad in de Spree. Je betaalt een kleine €5,50 entree en er hangt zo’n onwijs chille sfeer. Er hangt wel echt die dikke tumblr aesthetic if you know what I mean, het stikt er dan ook van de hipsters. Echter denk ik dat wij met onze 16 en 17 jaar wel een van de jongste wannabe hipsters waren. Nadat we onze zware rugzakken veilig hadden opgeborgen in de supercoole kluisjeswand zijn we lekker het water in gesprongen, wat met 29 graden in een stad echt heerlijk is.

Je kunt je gewoon omkleden (er zijn hokjes) en je waterflesjes moet je inleveren. Het personeel is daarnaast wel heel erg vriendelijk (ze vinden het erg leuk als je duits praat haha, probiere es mal) en met de drukte viel het bij ons nog wel mee. Wij waren dan ook nog niet in het echte toeristische seizoen daar en op een doordeweekse middag.

#fresh #hipsterlife #veryhc

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Even shoppen op de Kurfürstendamm! Ik heb letterlijk niks gekocht in Berlijn maar ik heb stiekem wel spijt dat ik die top niet heb gehaald. Op de Ku’damm zijn eigenlijk een beetje alle grote ketens wel te vinden, voor vintage winkels en concept stores zou ik meer de zijstraatjes in wandelen.

Ook vandaag spendeerden we de avond gezamenlijk, afgezien van de kamercontroles (lag verdorie net te pitten) was het heel tof. Iets met schooltripjes.

Processed with VSCO with b1 preset

Sachsenhausen, donderdagmorgen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Een iets meer casual activiteit: vintage winkeltjes bezoeken in een van de meer rustige wijkjes. Dit winkeltje heet Paul’s boutique. De kleding is écht vintage, geen tweedehands kleding van nu om het maar even te vergelijken. Klein maar fijn plekje om even rond te dwalen als je in de buurt bent!

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Daarna was het tijd voor een fietstochtje waarbij we konden kiezen uit de Mauertour (route langs waar vroeger de Berlijnse muur liep) of streertart-tour, kunstliefhebber als ik ben en met behoefte aan iets verfrissends begonnen we aan de streetart tour en we kwamen langs zulke leuke plekjes. De foto’s hierboven zijn genomen in de Hackesche Höfe, een paar binnenplaatjes die allemaal met elkaar verbonden zijn en daarnaast nog eens ontzettend mooi en gezellig. Was er graag langer gebleven!

Foto 19-08-16 12 55 46

Lkkr tourist.

 

Processed with VSCO with b1 preset

 

En afsluiten doe ik met deze foto! Het was een supergezellige reis (ook showde de foto’s dat niet perse, maar het is dan ook niet alleen mijn reis, snap je)  en Berlijn behoort zeker in het lijstje van plekken om ooit terug te keren. Heel slecht maar: ich liebe Berlin.

Ben jij al ooit in Berlijn geweest?

Viele Liebe,

Jill

 

Share: