Eindelijk kan ik dit artikel ook online zetten! Het is inmiddels al een poosje geleden dat ik in Berlijn was maar dat betekent niet dat ik destijds een travel diary heb bijgehouden! De reis werd georganiseerd door mijn school en samen met Sanne werd ik ingeloot om mee te gaan. Berlijn stond bij ons beiden redelijk hoog op het ‘to visit’-lijstje en we hadden beiden dan ook hoge verwachtingen van de stad – maar dat het zo’n leuke en mooie reis zou worden – dat hadden we beiden denk ik niet verwacht.

Foto 06-06-16 20 09 48

Na een busreis van negen en een half uur eindelijk kwamen we rond half 5 eindelijk aan in Berlijn. Na een behoorlijk lijpe pasta van het hostel gingen we direct op pad met een stel Nederlandse gidsen, die allemaal al een tijd lang in Berlijn woonden. Zoiets lijkt me echt héél gaaf, (een tijdje) in een wereldstad wonen.

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Kreuzberg is het thuis van de hipsterbaardjes, streetartists en van alle andere alternatievelingen in Berlijn. Van alle wijkjes waar we zijn geweest is dit zeker weten by far mijn favoriete. De hele gevoel daar is zo vrij en gewoon zo fijn, hoe zweverig dat ook mag klinken. Het is denk ik iets dat je moet ervaren… hoe cliché dat dan ook mag klinken. Whatever.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Zo. ontzettend. veel. talent. De streetart in Berlijn is zo intens gaaf en ik kon er soms gewoon niet bij hoe ongelooflijk getalenteerd en creatief sommige kunstenaars moeten zijn (geweest). Stiekem maakt mij dat heel benieuwd naar de persoon erachter, maar helaas neemt dat een van tofste aspecten van streetart weg: de anonimiteit.

De East Side gallery en daarmee de zoen van Honecker en Brezjnev vielen natuurlijk ook niet weg te denken uit het kunstzinnige Kreuzberg-plaatje.

Processed with VSCO with hb2 preset

          De avond sloten we heel gezellig met de groep af, buiten zitten ’s avonds is echt iets kleins waar ik zo erg van kan genieten!

Processed with VSCO with m5 preset

Morning! Op dinsdag gingen we op pad langs alle highlights in Berlijn. Mijn jurkje is heel casual van de New Yorker.

Processed with VSCO with b1 preset

Wandelen rond de Bernauer Straße, waar een van de grootste stukken muur is overgebleven. Hier ervaar je echt dat Oost- en West-Berlijn. Daarna gingen we de Berliner Unterwelten (bunkers), dat was niet zo mijn ding was overigens, ik hou niet zo van ondergrondse zaken.

Processed with VSCO with g3 preset

Vrije tijd!!! Sanne en ik besloten even naar binnen te gaan bij het roze winkelcentrum aan de Alexanderplatz (Alexa, heel mooi overigens) en daarna bezochten we de Fernsehenturm.

Processed with VSCO with hb2 preset

IMG_20160607_152312

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Uitzichtje! Ik vond het echt een bijzondere ervaring, nu heb ik ook echt een voorliefde voor rooftopbars en dat soort dingen maar als je in Berlijn bent is dit toch wel heel tof. Alles is ontzettend chique vanbinnen en daarnaast schiet je gewoon even met een lift even 200 meter de lucht in. Dat laatste doet echt pijn aan je oren dus blijf vooral slikken. 😉

Processed with VSCO with hb1 preset

Foto 07-06-16 17 34 30

Na een wandeling van een halfuurtje meette we de rest van de groep weer (voor zover dat lukte, ha) en van daar uit gingen we naar Sony Center.

Foto 07-06-16 20 24 17

Afkoelen! En een espresso’tje achterover jagen om de moeheid tegen te gaan. Het was maarliefst 29 graden op het moment (zie mijn verbrandde hoofd hahaha) en god, hoe blij je dan kunt zijn met een Lime Refresha. Dit is trouwens mijn fisheye lens, zo’n eentje die je op je telefoon klemt. Hij is van DealExtreme! (no spon, echt niet)

Processed with VSCO with hb2 preset

Nogmaals de hoogte in! Dit is het Panoramapunkt en ik zit heerlijk op een van de bankjes in het zonnetje dat langzaam onderging. Ik zou aanbevelen óf naar de Fernsehturm óf naar het Panoramapunkt te gaan. De Fernsehturm heeft mijn voorkeur omdat de hele ervaring net wat meer speciaal is en je vrij zicht hebt.

Processed with VSCO with g3 preset

IMG_20160607_184952

FOOD!! We aten bij Vapiano’s.

Processed with VSCO with g3 preset

En de avond sloten we wederom gezellig af met de groep in Kreuzberg! Dat was pas de eerste avond en de eerste volledige dag van de reis dus de rest komt in het tweede deel van The Berlin Diaries online.

 

Ben jij al eens in Berlijn geweest?

Love,

Jill

 

 

Share: