Dag lieve kienders,

Vandaag schrijf ik een stukje over wat handig is als je alleen reist. Zo’n twee jaar geleden reisde ik ‘alleen’ a.k.a. zonder ouders naar Londen en ondertussen heb ik ook wat andere tripjes gemaakt. Ik ben de mening dat je vooral zelf moeten weten en doen en laten wat je wilt op vakantie maar een paar praktische tips kunnen nooit kwaad denk ik zo:

  • Ga bijeen zitten bij het boeken van de reis (!!!!)

Stel je reist met z’n tweeën, dan gaat het denk ik ook nog wel als één iemand boekt. Wanneer je vliegtickets boekt is het zaak dat alles 100% klopt en toen ik de taak op me nam om de tickets en ons verblijf te boeken maakte ik een gigantische spelfout bij een van de vliegtickets van mijn vriendinnen. Ik kwam daar gelukkig wel al direct achter toen ik de bevestigingsmail las en na even gebeld te hebben met Transavia (bless you!) werd dat gelukkig ook meteen goed aangepast. Echter neemt dat niet weg dat ik me enorm ben geschrokken en daarom denk ik dat het slim is als er een paar extra ogen meekijkt wanneer je boekt. 😉

  • Potje

Kijk dat je hier bij de McDonalds of de frietkraam apart betaald, oké hè. Echte ben ik de mening als je bij een restaurant gaat zitten dat het dan wel handig en netjes is om gewoon samen te betalen. Om die reden hebben Daphne, Sanne, Carmen en ik toen we naar Griekenland gingen aan het begin van reis een aparte portemonnee gehouden voor de ‘pot’. Iedereen heeft toen hetzelfde bedrag ingelegd en daaruit hebben we dingen als de etentjes, drankjes en taxi/bus van betaald. Super handig, want dan hoef je daar in ieder geval niet druk over te maken!

Wat betreft de keuze wie de pot de hele reis met zich meesjouwt hebben we gewoon degene gekozen met de meest ‘veilige’ tas.

(Dit is een plaatje dat ik schoot boven op de rotsen bij de Acropolis in Athene, am I Tumblr yet?)

  • Pinterest!

Ja, écht Pinterest! Als je de zoekfunctie gebruikt om jouw vakantieoord op te zoeken kom je allerhande blogposts en tips uit voor die desbetreffende bestemming. Ook kom je nog andere hotspots tegen die je zo als toerist niet zou weten en die kunnen weer een inspiratie bieden om even na te googelen en wie weet heb je zo wel een leuk (dag)tripje of hotspot in een stad te pakken.

  • Serieuze zaken: voedsel

Via TripAdvisor (geen spon!) kun je makkelijk kijken wat goede plekken zijn om te eten in de buurt en krijg je ook meteen een prijsindicatie. Hetzelfde geld voor bars, zo vonden wij via TripAdvisor een geweldige rooftopbar waarbij de dranks nog redelijk te betalen waren, terwijl er een andere rooftopbar tegenover lag die twee keer zo duur was.

Bij ons groepje eten sommige vlees en anderen niet en daarom is het ook handig om vooraf even te kijken wat waar te eten is zodat iedereen pleased naar buiten kan rollen ’s avonds. Echter hebben wij vooral gekeken naar de menukaart voor aan de deur en zijn we ergens gaan zitten waar het gezellig is, iedereen wist wel wat te vinden wat lekker was.

  • Doe vooral waar je op dat moment zin in hebt!

Je kunt plannen wat je wil, maar weersomstandigheden en andere factoren waar je geen controle op hebt spelen toch altijd mee. Een lijstje maken met wat je precies zou willen doen en wat je zou willen bezoeken is handig, maar méér dan dat ook niet. Geniet vooral en maak er gebruik van dat je eens even niet een in ritme hoeft te leven. Dat vind ik juist zó heerlijk aan vakantie!

Heb jij nog handige tips?

Love,

Jill

 

 

 

Share: