Dag allerliefsten,

Het leek wellicht met mijn verhuizing naar Amsterdam, dat ik ook meteen mijn hele online leven ergens in een gehucht in Limburg achter had gelaten. Echter is niets minder waar, want je favoriete snol met een blog gaat gewoon nu weer door! Het is inderdaad zo dat ik wel een kleine break genomen, puur omdat mijn offline leven gewoon alles van mij vroeg en het bijhouden van social media daarbij simpelweg in het niet is gevallen. Die paar weekjes offline had ik niet bewust zo gepland, maar ik heb een aantal onwijs geweldige weken erop zitten en ik durf gerust te zeggen dat dit leventje mij echt intens gelukkig maakt. De fijne, open mensen die ik in de afgelopen week hebt ontmoet, nieuwe manier van onderwijs en dat alles natuurlijk gepaard het mooie decor van Amsterdam vormen een geweldig geheel.

OP KAMERS

Het wonen en leven in Amsterdam is werkelijk heerlijk. Ik woon in een studentenhotel, waar vooral internationale studenten wonen. Het was dus even wennen om Engels als voertaal te gebruiken in de keuken (ik deel mijn keuken met 10 anderen, badkamer en slaapkamer heb ik zelf), maar het is superleuk op zo’n wijze in aanraking te komen met andere culturen. Er zijn alle vele avondjes met wijntjes doorheengegaan waarbij het gaay over hoe maf het toch wel is dat wij Nederlanders alles met de fiets doen en hoe ze in Italië al wel om 7 uur ’s ochtends in de schoolbanken zitten. Oh, en proeven van andere keukens is altijd ook heerlijk. Italiaanse pastagerechtjes en Mexicaanse bordjes werk ik met veel liefde weg.

Zelf koken is dan ook iets dat tegen verwachting in best goed gaat, wanneer ik bijvoorbeeld een lange dag op AMFI heb kookt een van mijn keuken-genootjes voor mij mee, en wanneer ik een rustigere agenda heb kook ik dan weer voor hen mee. Het koken zelf gaat prima (lees: ik hoor geen niks over gekke trekjes nadat ik gekookt heb), echter heb ik natuurlijk ook wel wat van die kneuzige dingen meegemaakt zoals beschimmeld brood, vlees dat net wanneer je het klaar wilt maken toch over de datum blijkt te zijn en pannen die compleet aangebrand zijn.

Het fijne van leven in een studentenhotel is dat je meteen samen met een hele hoop mensen ‘nieuw’ bent, aan sociale activiteiten is dus geen gebrek en alles is binnen handbereik. De ene dag ga ik samen met een vriendin sporten in de gym onder, de andere dag sta ik ’s avonds aan de pooltafel of pak ik met wat andere bewoners een Uber van (goedkoper dan de nachtbus!) en gaan we de stad in. Het heeft een beetje een soort van hostel gevoel!

 

AMFI

 

Natuurlijk ga ik ook nog naar school, en hoewel ik me ontzettend op mijn plek voel op AMFI, zijn de eerste paar weken me wel ontzettend zwaar gevallen. Het onderwijssysteem is gebaseerd op feedback, wat naar mijn mening de beste vorm van onderwijs kan vormen. Echter betekent dat ook dat je in zekere mate ook heel erg onderworpen bent aan de subjectiviteit van de docent, vooral op design-gerelateerd gebied. Ik heb de afgelopen weken nog nooit zo hard gewerkt voor een project (ter vergelijking: HAVO examens en een profielwerkstuk vallen in het niet hierbij), en heb gister te horen gekregen dat ik op 2 van de 3 onderdelen een ‘Pass’ heb, eentje moet ik op een half punt herkansen. Hoewel mijn extreme perfectionisme in Limburg heb achtergelaten (de omvang van de projecten op AMFI laten je heel fijn niet toe om perfectionistisch te zijn), voelde ik gister toch wel een behoorlijke steek na een hele nacht doorgehaald te hebben. Gelukkig heb ik wel een paar intens lieve klasgenootjes die me op wisten te beuren, en na een etentje bij de Plantage was alweer veel goed.

 

Mochten jullie trouwens meer willen weten over alles wat op AMFI of over het leven op kamers (in Amsterdam), let me know! Ik ga gewoon door met de reguliere zaken op Fashupstyle, echter zal het allemaal denk ik wel een wat meer ‘studentikoos’ tintje krijgen.

Liefs,

Jill

 

 

Share: